slide1

 

Ontdek het voordeel
van online bestellen:

checkVoor 23.59 uur besteld,
morgen in huis

checkBezorgen in Gouda,
Waddinxveen, Boskoop e.o.

checkAfhalen in één van
onze zes winkels

checkVeilig betalen met iDEAL

webshop

Over De Vlaam

Jan Anja AnkerBanketbakkerij de Vlaam heeft in totaal zes winkels in Gouda, Waddinxveen en Boskoop. Samen met tien vakkundige banketbakkers en vijfendertig enthousiaste verkoopmedewerkers zorgen eigenaren Jan en Anja Anker dag in dag uit voor kakelverse, vlaambachtelijk bereide producten uit de eigen banketbakkerij en een piekfijne dienstverlening in de gezellige winkels. Jan en Anja zijn trots op de kwaliteit van hun handelswaar en de toewijding van het trouwe personeel. Het resulteert al jaren in heerlijke, smaakvolle producten, bereid door vlaambachtelijke bakkers en verkocht in winkels waar medewerkers én klanten zich thuis voelen.

De geschiedenis

De Vlaam is een banketbakkerij met geschiedenis. Dick en Judith de Vlaam openden de bakkerijdeuren voor het eerst in 1952 aan de Oranjelaan in Waddinxveen. Het echtpaar wilde de dorpelingen voorzien van ovenvers en smaakvol brood en banket. Met succes. Al snel werd De Vlaam een begrip in het dorp. Begin jaren tachtig werd ook aan de Zijde in Boskoop een winkel geopend.

Een nieuwe eigenaar

In 1987 las Stolwijker Jan Anker in vakblad Bakkerswereld dat Banketbakkerij de Vlaam ter overname werd aangeboden. Eigenaren Dick en Judith raakten op leeftijd en hadden geen zonen om het bedrijf aan over te dragen. De 27-jarige Anker, op dat moment banketbakker in loondienst, aarzelde geen moment en waagde de sprong naar het zelfstandig ondernemerschap. Op 1 maart 1987 nam hij het banketbakkersbedrijf over.

De Vlaam in Gouda

Met Anker en zijn vrouw Anja aan het roer ging Banketbakkerij de Vlaam een nieuwe koers varen. In 1990 verhuisde de winkel in Boskoop van de Zijde naar de Koninginneweg – een locatie met meer winkelend publiek. Tien jaar later zou om diezelfde reden ook in Waddinxveen van de Oranjelaan naar het winkelcentrum Groensvoorde worden overgestapt. Inmiddels hadden Jan en Anja in 1995 het pand van bakkerswinkel Johan Verweij aan de Markt in Gouda overgenomen. Niet alleen werden alle banketproducten vanaf dat moment in de Goudse binnenstad geproduceerd; er werd ook aan de Markt verkocht. Het was voor het ondernemersduo een droom die uitkwam.

Kamphuisen siroopwafel

Met de overname van de bakkerij in Gouda kochten Jan en Anja ook het goedbewaarde en authentieke recept van de Kamphuisen siroopwafel – de oudste en volgens kenners lekkerste stroopwafel van Gouda. De wafel werd vermoedelijk aan het begin van de 19de eeuw door de Goudse bakker Pieter Willem Kamphuisen bedacht. Vanwege de verfijnde en rijke smaak zijn de siroopwafels al 200 jaar een groot succes. De Kamphuisen siroopwafel past naadloos in het smaakvolle assortiment van Banketbakkerij de Vlaam.

Trouwe klanten

De combinatie van kwalitatieve, onderscheidende producten en een betrouwbare en klantgerichte dienstverlening brengt wekelijks vele klanten in de winkels van Banketbakkerij de Vlaam. Een trouwe klantenkring die waarde hecht aan brood en banket met een fantastische, rijke smaak. De medewerkers van De Vlaam spannen zich dagelijks in om de beste producten te bereiden en aan u aan te bieden. Wij zien u graag terug in onze winkels!

Met aandacht bereid

Naast de aandacht die uitgaat naar het bereiden van smakelijke banketproducten, stoppen de banketbakkers van De Vlaam veel tijd in ontwikkeling. Ze zijn nieuwsgierig naar pure grondstoffen en gedreven om terug te gaan naar de basis. Dit leidt tot smakelijke producten en zorgt voor meer voldoening en werkplezier in de banketbakkerij. Een paar successen delen ze graag. Zo wordt alle cake en kapsel (basis voor taarten) bereid met pure ingrediënten, zonder gebruik van mixen. Vruchtenmoes wordt in eigen bakkerij bereid met fruit van het seizoen. Gele room (pudding) wordt op ambachtelijke wijze gekookt, met melk van de boer uit Waddinxveen, waardoor het recept van gele room glutenvrij is. Alle producten van Banketbakkerij de Vlaam zijn met de grootste zorg en toewijding bereid. Heeft u vragen over ingrediënten, allergenen of specifieke wensen met betrekking tot een bepaald product? Laat het ons weten via het contactformulier of bel met onze banketbakkerij: 0182-63 99 87.

ESF fullsizeWerkplezier onderzoek

Op dit moment lopen medewerkers van De Vlaam mee in een onderzoek naar werkplezier en welbevinden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Werkend Nederland en is mede tot stand gekomen door het ESF.

Heerlijk & Heerlijk

Om de betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten te waarborgen is Banketbakkerij de Vlaam lid van Heerlijk & Heerlijk. Dit exclusieve gezelschap van betere banketbakkers bestaat uit circa honderd banketbakkerijen in Nederland. Met elkaar vormen ze een grote bron van inspiratie voor nieuwe banketproducten. Bovendien waarborgen zij topkwaliteit in banket. Om dat te kunnen garanderen, laat Banketbakkerij de Vlaam vier keer per jaar onaangekondigd zijn producten controleren door keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum. Kijk voor meer informatie op www.banket.nl.